ROBIN -  Open Source Mesh Network Forum Index ROBIN - Open Source Mesh Network
users community forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Node up for over 12 months and today Gone no show on dash

 
Post new topic   Reply to topic    ROBIN - Open Source Mesh Network Forum Index -> Absolute Beginner Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ads






Posted: Sun Sep 24, 2017 11:12 am    Post subject: Ads

Back to top
radiotec
User
User


Joined: 09 Jun 2008
Posts: 17

PostPosted: Tue May 17, 2011 8:27 pm    Post subject: Node up for over 12 months and today Gone no show on dash Reply with quote

Any ideas.

No cables changed - node (bullet 2 ) connected to upstream router but last night did not check in to cloudtrax.

Rebooted as normally would do with any other access point we manage (unplug power wait 30 seconds - reconnect) and still no show.

The node shows as transmitting but you cant connect to it, and as said it has changed from green to dark grey in dashboard and swaps between saying 100% checkin rate and 0% checkin rate.

Any ideas and suggestions.

What would cause this to suddenly occur.

THX
Back to top
View user's profile Send private message
robgmann
Ultimate User
Ultimate User


Joined: 06 May 2009
Posts: 512
Location: Monterey, California USA

PostPosted: Tue May 17, 2011 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

Please post more info, starting with the firmware version and perhaps the network name (assuming there is view-only access enabled).
Back to top
View user's profile Send private message
sronan
Skilled User
Skilled User


Joined: 17 Feb 2008
Posts: 211

PostPosted: Tue May 17, 2011 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

Have you tried swapping out the power supply?
Back to top
View user's profile Send private message
radiotec
User
User


Joined: 09 Jun 2008
Posts: 17

PostPosted: Wed May 18, 2011 6:38 am    Post subject: Still out - Very Strange Reply with quote

I will check versions later but it has been stable / active and reliable fo some 12 months.

Last Night I unpowered and left standing for some 50 minutes, then reconnected and still same state of no show in dash and still cant get it to issue an ip when you connect to it.

As it is still transmitting the ssid / network name I assume that the power supply is working.
Back to top
View user's profile Send private message
ispyisail
Site Admin
Site Admin


Joined: 12 Sep 2008
Posts: 4604
Location: New Zealand

PostPosted: Wed May 18, 2011 7:19 am    Post subject: Reply with quote

network name please

_________________
ROBIN-Mesh Wiki:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

Test Network:
Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!



Please donate to ROBIN by paypal:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

!
Back to top
View user's profile Send private message
sronan
Skilled User
Skilled User


Joined: 17 Feb 2008
Posts: 211

PostPosted: Wed May 18, 2011 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

Are you able to swap its location with another device?
Back to top
View user's profile Send private message
mtlowes
Moderator
Moderator


Joined: 28 Oct 2009
Posts: 577
Location: Lakeshore Ontario Canada

PostPosted: Wed May 18, 2011 6:17 pm    Post subject: Reply with quote

The infamous UBNT Ethernet port failure! It will power but the data port has been blown.. (Static, surge etc)... only fix will be to replace it and the source of why it failed.

My best guess anyways.
Back to top
View user's profile Send private message
radiotec
User
User


Joined: 09 Jun 2008
Posts: 17

PostPosted: Thu May 19, 2011 8:34 pm    Post subject: Ethernet Port - But why when no electric storms and no probs Reply with quote

mtlowes wrote:
The infamous UBNT Ethernet port failure! It will power but the data port has been blown.. (Static, surge etc)... only fix will be to replace it and the source of why it failed.

My best guess anyways.


Damm...All suggestions greatly appreciated - (really wanted to deploy more mesh networks - hopefully open-mesh ) guess we will only know if I take it down - reflash to see if it is the ethernet port or not.

But this problem has not occurred to the hundreds of Ubiquiti products we have deployed out in paid networks as links / aps and cpe units.

Maybe just unlucky with my test gateway.
Back to top
View user's profile Send private message
ispyisail
Site Admin
Site Admin


Joined: 12 Sep 2008
Posts: 4604
Location: New Zealand

PostPosted: Fri May 20, 2011 2:59 am    Post subject: Reply with quote

I just had a look at your network

It appears that the nodes have never checked in?

I suspect there is something you haven't told us about you network?

_________________
ROBIN-Mesh Wiki:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

Test Network:
Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!



Please donate to ROBIN by paypal:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

!
Back to top
View user's profile Send private message
ispyisail
Site Admin
Site Admin


Joined: 12 Sep 2008
Posts: 4604
Location: New Zealand

PostPosted: Fri May 20, 2011 3:00 am    Post subject: Reply with quote

Create a new network and try switching your nodes

_________________
ROBIN-Mesh Wiki:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

Test Network:
Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!



Please donate to ROBIN by paypal:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

!
Back to top
View user's profile Send private message
ispyisail
Site Admin
Site Admin


Joined: 12 Sep 2008
Posts: 4604
Location: New Zealand

PostPosted: Fri May 20, 2011 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Have you checked that you have entered the correct MAC address at the dashboard?

_________________
ROBIN-Mesh Wiki:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

Test Network:
Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!



Please donate to ROBIN by paypal:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

!
Back to top
View user's profile Send private message
radiotec
User
User


Joined: 09 Jun 2008
Posts: 17

PostPosted: Sun May 22, 2011 3:53 pm    Post subject: Nodes and which ones checked in Reply with quote

Hi there,

The main gateway was up for over 1 year.

I added the wrt54 and nothing happened (I did try several attempts to contact Antonio, to see if he could help but with no luck...) but I did notice that on adding the other node to my dashboard that the view in the map was better zoomed and centered.

Hence that is why I added the 3rd spoof node so that my map view was better.

I am examiningh what other areas could have caused the dropout and will report.
Back to top
View user's profile Send private message
ispyisail
Site Admin
Site Admin


Joined: 12 Sep 2008
Posts: 4604
Location: New Zealand

PostPosted: Mon May 23, 2011 6:32 am    Post subject: Reply with quote

not enough detail

Network name?

Hardware?

Portal provider?

Dashboard provider?

Any custom firmware changes?

_________________
ROBIN-Mesh Wiki:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

Test Network:
Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!



Please donate to ROBIN by paypal:

Only registered users can see links on this forum!
Register or Login on forum!

!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ROBIN - Open Source Mesh Network Forum Index -> Absolute Beginner Talk All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
c d
e



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Abuse - Report Abuse - TOS & Privacy.
Powered by forumup.it free forum, create your free forum! Created by Hyarbor & Qooqoa
Confirmed

Page generation time: 0.381